Pool och studsmatta

Hissbyte
30 april, 2021
Framsidan på Hemmavid nr 2-2021
Perfekt midsommarläsning – nytt nummer av Hemmavid ute nu!
22 juni, 2021

Pool och studsmatta

Det här gäller för pool och studsmatta

Lek gärna! Du är välkommen att använda gräsytorna runt om din bostad för lek, spel och andra gemensamma aktiviteter så länge du visar hänsyn till dina grannar.

Men kom ihåg att det inte är tillåtet att ha studsmatta eller pool på allmänna markytor i området, det vill säga på Bjuvsbostäders mark. Bjuvsbostäder har inte möjlighet att bevaka utrustningen eller se till att den används på ett riskfritt sätt.

Lägenheternas uteplatser lämpar sig generellt inte för pooler, studsmattor och annan större lekutrustning. En mindre pool är dock tillåtet liksom mindre lekutrustning – förutsatt att det inte stör dina grannar och är lämpligt på platsen.

Du som hyresgäst bär det fulla juridiska ansvaret för alla föremål och leksaker som finns på uteplatsen, och att alla aktuella säkerhetsföreskrifter följs. Du måste själv ta reda på vilka säkerhetsföreskrifter som gäller.

Påfyllning av pool ska ske med kallvatten och tömning av vatten ska ske på ett sätt som inte riskerar skador på kringliggande mark eller fastigheter. Undersök hur din hemförsäkring täcker eventuella skador om oturen är framme.