Spadtag Akela!

Glad Påsk!
14 april, 2022
Få hyresavin till mailen!
20 maj, 2022

Spadtag Akela!

Torsdagen den 12 maj tog vi det första symboliska spadtaget för vår nyproduktion Akela, som ska uppföras på Norra Storgatan mitt i Bjuv. Här kommer Bjuvsbostäder att erbjuda 34 trivsamma och moderna hyreslägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök, passande för alla åldrar. Inflyttning sker till hösten 2023, och uthyrningen beräknas kunna påbörjas runt sommaren 2022.

Istället för traditionellt spadtag avtäcktes konstverket ”Ulvarna”. Ett konstverk som stått på platsen för många år sedan och som nu ska renoveras och installeras på sin rätta plats inför inflytten hösten 2023. Konstnär till ”Ulvarna” är Bie Norling. Mikael Henrysson (KSO Bjuvs kommun), Claes Osslén (Ordförande Bjuvsbostäder), Johan Persson (Affärsområdeschef JSB Bostad) och Christofer Bernebring (VD Bjuvsbostäder) fick äran att avtäcka konstverket och prata om projektet.

Akela blir det första projektet som JSB Construction bygger inom ramen för Sveriges Allmännyttas nya ramupphandling ”Kombohus Lamell”.

Varför heter huset Akela?

Vi har döpt det till Akela efter ledarvargen i Djungelboken – en blinkning till så väl kvartersnamnet som det faktum att vi bygger ett hus som med sin låga energiförbrukning ligger i framkant. Huset får bland annat 300 kvm solceller på taket och den beräknade energiförbrukningen ligger på hälften av BBR:s (Boverkets byggreglers) nyproduktionskrav.

Mer information om projektet kan du läsa här: Infoblad Akela spadtag 12 maj 2022

Intresserad av att få mer information när det blir dags för uthyrningen?

Önskar du mer information om projektet när vi kommer igång med uthyrningen är du välkommen att skicka e-post till kundtjanst@bjuvsbostader.se och anmäla ditt intresse.